سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲
۱۷:۴۱:۳۷
فرمانداری شهرستان شاهین شهر و میمه

جغرافیایی طبیعی

image_print

بطور کلی آب و هوای شهرستان نیمه کویری بوده و جزء سرزمین­های خشک کشور بشمار می رود. شاهین­ شهر مرکز شهرستان به دلیل موقعیت ویژه­ای که داراست مکان برخورد تودۀ هوای گرم و خشک کویری با تودۀ هوای سرد کوههای غرب است و به همین جهت پیوسته باد در این شهر در حال وزش می باشد.

مناطق کوهستانی بیشتر مناطق غرب، شمال و شمال شرقی شهرستان از جمله بخش میمه را در بر گرفته است. نواحی شمال و شمال شرقی از استپ کوهپایه­ ای، نواحی جنوب و جنوب شرقی از استپ بیابانی برخوردار است.

بخش میمه از نقاط سردسیر می باشد. از ارتفاع بیشتری از سطح دریا نسبت به دیگر مناطق شهرستان برخوردار است. دارای تابستانهای گرم و خشک، پاییز با بادهای موسمی همراه با رگبارهای تند و بارانهای نامنظم و زمستانهای سرد و خشک می باشد.

بخش میمه از شمال، شمال شرق و شرق به کوههای کرکس محدود است. در جنوب غربی شهر وزوان کوهستان کهر و با ارتفاع ۲۵۰۰ متر و رشته کوههای دم سیاه و سه کلنگ نیز قرار دارد.

  • جنس خاک

اراضی منطقه بر روی دشت آبرفتی واقع شده و شامل رسوبات کواترنری متعلق به دوران چهارم زمین شناسی اعم از رسوبات تازه، تراس های جدید و تراس های قدیمی می شود. منشأ خاک های منطقه از کوه های غرب آن مثل کوه سلاح، کوه خان، کوه محمودآباد، کوه سفید و کوه های واقع در شمال شهر مثل کوه جعفرآباد و کوه گره می باشد.

  • پوشش گیاهی

محدوده ی مطالعاتی به لحاظ پوشش گیاهی، جزو مناطق فقیر استان است. این منطقه به واسطه دارا بودن آب و هوای بیابانی و نیمه بیابانی دارای پوشش گیاهی ناچیزی است. پوشش گیاهی در این منطقه ، از نوع درخت و درختچه است و گیاهانی نظیر خارشتر، اسپند و در بعضی از قسمت های شرقی گون، خاکشیر، ریواس و کنگر مشاهده می شود. درختان پسته، انگور و انار در این منطقه رشد خوبی دارد، همچنین خاک منطقه برای رشد گندم مناسب است. محصولات جالیزی ، علوفه ای، دانه های روغنی، جو، چغندرقند، خربزه و سیب زمینی را می توان به آن اضافه کرد.